Een heel bijzondere leeftijd die 65 jaar waar van alles aan kleeft.
Stoppen met werken maar dat had ik twee jaar geleden al gedaan.
Ben ik inmiddels aan gewend.
Dan AOW, weliswaar een maandje later zeggen ze maar dat mag hem de pret niet drukken en dan ook pensioen.
Ik neem aan dat het ABP me ook hier weet te vinden.
Ik heb me op deze dag verheugd!
Maar realiseerde me ook dat hij hier op Bali waarschijnlijk stilletjes voorbij zou gaan.
Dat was buiten de waard, hij heet Pim in dit geval, gerekend.
De avond voor mijn verjaardag zwaaide de poort open en kwam Egbert binnen lopen. Ik wist niet wat ik zag!
Voor je verjaardag, zei hij. Wat was ik blij!
En de volgende ochtend stonden zo maar enkele bekenden van mijn wandelclub uit volle borst "Lang zal ze leven" te zingen in de tuin.
Ik stond perplex! Hoe wisten die mensen dat ik jarig was?
Ik had nauwelijks tijd erover na te denken want meer mensen kwamen binnen:
Peter en Sollbritt, Helga, Marti en Brigitte, Coba en Marijke.
Ook Sayu was er, zij toverde met kleine bloemetjes "Welkom" op het terras en verzorgde koffie en thee.
De bakker bracht een prachtige taart met de tekst "TOOS 65 jaar".
Ik ontving mooie kadootjes en voelde me echt jarig.
's Avonds gingen Pim, Egbert en ik uit eten.
We werden om 6 uur gehaald met een taxi en afgezet bij Lilin, een restaurant aan zee in Lovina.
Ik werd gefeliciteerd door de hele staf en voelde me wederom erg jarig.
De nieuwe eigenaars, man en vrouw hebben een bandje en verzorgen onder het genot van een drankje life muziek van zes tot zeven uur.
De vrouw van de baas kan prachtig zingen.
Ze deed me denken aan Joan Baez uit de zestiger jaren van de vorige eeuw.
Het restaurant is nog niet zo lang hun eigendom en ze hebben een nieuwe kaart gemaakt.
Voor wat betreft de maaltijd erg origineel en praktisch vind ik.
De kaart bestaat namelijk uit vier manden: American bbq, Latino, Mediterranian en nog een Indiase.
Per persoon krijg je één mand waarop in de gekozen stijl de gerechten geserveerd worden.
Ik koos voor American bbq, chicken en in mijn mand stond op een standaard een zakje heerlijk gebarbequede kip, daarbij sausjes, geroosterde maiskolf, koolsalade, gebakken aardappeltjes in de schil en rauwkost.
Egbert koos voor de Indiase variant en genoot van zijn mand.
Pim koos de mand met pork, ook lekker zei hij.
Daarbij heerlijke drankjes met exotische namen maar ook gewoon een witte Chardonay.
't Is maar wat je gewoon noemt!
Als toetje kregen we een taartje versierd met kaarsjes 65 en bloemetjes.
Daarbij twee extra bordjes en bestek
Kadootje van het restaurant.
Tijdens het uurtje muziek en zang zie je de zon zakken in de zee.
De vissers gaan de zee op. Prachtig gezicht!
Na een uur is het donker. De avond valt op je en de krekels en de gekko's nemen het een half uurtje over.
In de bomen hangen lampen en de tuin is goed verlicht.
Een prachtige plek aan de zee waar je mooi maar ook lekker zit.
Het was een dag, mijn 65e verjaardag, die ik niet gauw vergeet.
Met grote dank aan Pim en Egbert.
En aan de mensen die gehoor gaven aan de uitnodiging via de mail.